BellaGrande Mode

Mooi een maatje meer!
Berichten

De Wikkeljurk

augustus 13, 2016

Eigenlijk is de wikkeljurk nooit weggeweest. Vooral in de zomer zijn deze jurken ideaal. Makkelijk over een bikini of badpak aan te trekken en luchtig in het warme weer. Maar tegenwoordig niet alleen maar als zomervariant, stijlvolle jurken voor elke gelegenheid.

Mode

De wikkeljurk is er in allerlei varianten te krijgen. Uni, prints, kort, lang, bijzondere stoffen, mouwloos, lange mouw, enzovoorts. Eigenlijk is de wikkeljurk het minst aan mode onderhevig. Het enige waar de trend echt in naar voren komt, is de kleur en de prints. Maar de zwarte wikkeljurk kan prima dienst doen als de ‘little black dress’ die iedere vrouw in de kast zou moeten hebben hangen.

Vroeger en nu

De populariteit van de wikkeljurk begon in het midden van de jaren ’70 dankzij de modeontwerpster Diane von Fürstenberg. Zij ontwierp de wikkeljurk zoals we hem nu het meest voor ogen hebben: lange mouwen, kniehoog en gemaakt van jerseystof. Toch bestaat de overslagjurk al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw.

De wikkeljurk is in de jaren ’90 opnieuw geïntroduceerd en opnieuw in de afgelopen jaren. De jurk heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn nu volop vintage wikkeljurken te koop, met bijbehorende prints die doen denken aan de jaren ’70. Maar ook zijn er nu wikkeljurken te koop die niet misstaan op een gala-avond.

Populair

Wat de wikkeljurk zo populair maakt bij zowel vrouwen van elke leeftijd is het draaggemak. Tevens accentueert de wikkeljurk de vrouwelijke vormen en verbergt tegelijkertijd de typische probleemgebieden. Dat maakt dat een wikkeljurk eigenlijk altijd flatterend is en er voor iedere vrouw wel een model is.

Gelegenheid

De korte, mouwloze wikkeljurk tot aan de knie of korter, in een vrolijke zomerprint is natuurlijk bij uitstek geschikt voor de zomer aan het strand. De uni jurk met lange mouwen tot aan de enkel in een luxe stof kan prima op een formele avond. En om dagelijks te dragen of naar het werk, is er natuurlijk de wikkeljurk van zachte stof met een halve of driekwart mouw en een print passend bij het seizoen.

De wikkeljurk is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Zelfs Michele Obama droeg als presidentsvrouw regelmatig een wikkeljurk. Hiermee wordt bevestigd dat het zowel een stijlvolle als goed draagbaar dameskledingstuk is waarvan iedere zelfbewuste vrouw er minstens een van in de kast moet hebben hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *