BellaGrande Mode

Mooi een maatje meer!
Berichten

Kleuren voor de lente

december 18, 2016

Komende lente en zomer zijn de modekleuren net als de prints retro. Een flashback naar de jaren ’60, ’70 en ’80. Hard roze dat doet denken aan de jaren tachtig, maar verwerkt in een hedendaagse print met een knipoog naar de jaren ’70.

Kleur van het jaar

De kleur van het jaar 2017 is een frisse, licht groene tint geworden. Een lichte, niet al te felle groene kleur. De kleur van muntblaadjes en fris loof. Een kleur die heel goed gecombineerd kan worden met allerlei andere kleuren, want de frisse, natuurlijke kleur groen past bij alles.

Palet en prints

Het palet van kleuren voor deze lente en zomer is geheel geïnspireerd op de natuur. Van groen tot diepblauw en van pastelbruin tot hard geel. De watervallen, bloemen, tropische lagunes en noten zijn goed te herkennen.

Het zijn niet alleen kleuren uit de natuur, maar sommige kleuren terug van weggeweest. Zoals hard oranje en geel. Hard oranje, geel en bruin zijn kleuren die een associatie oproepen met de jaren ’70. Maar ook het diepe blauw van lapis lazuli, het roze van rozenkwarts en azuurblauw uit de jaren ’80 komen weer volop in beeld.

De prints blijven ook niet meer verstopt in het verleden. Hard geel gecombineerd met zwart in psychedelische prints, komt weer terug in de collecties van deze lente en zomer. Net als de India prints in roze en bruin of varianten blauw. Er is zelfs een knipoog naar de jaren ’90 met een variant op de camouflageprint, in allerlei kleuren groen.

Klassiek versus trendy

Opvallend is dat de trendy kleuren veel meer de pastel tinten van de jaren ’80 klassieke stijl hebben dan de klassieke stijl nu. Verwarrend voor degenen die zijn opgegroeid in de jaren ’80 waar pastel juist stond voor traditioneel en conservatief. Nu is het juist trendy en zijn de felle, meer jaren ’70 kleuren gelabeld als klassiek.

Natuurlijk gaat het om de combinatie van kleuren die het geheel maken. Het lijkt erop dat bijna alles kan, maar dat de harde kleuren toch vooral bij de klassieke look horen. Maar kleurrijk wordt de mode wel de komende zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *