BellaGrande Mode

Mooi een maatje meer!
Berichten

Online op zoek naar een fashion groothandelaar

april 22, 2016

Het is de droom van misschien wel bijna iedere fashionliefhebber: een eigen (online) winkel beginnen met alleen kleding die jij leuk vindt of waarvan je denkt dat men er behoefte aan heeft. Want dat is als fashion addict jouw kracht! Je spot de nieuwste trends en wilt die gelijk kunnen omzetten in draagbare kleding. En als je met dat idee rondloopt of inmiddels je droom hebt waargemaakt, weet je dat het lastig is om online een goede fashion groothandel te vinden.

Wie zich inmiddels aan de zoektocht heeft gewaagd, ziet dat het internet volstaat met allerlei informatie – je kunt het zo gek niet bedenken – maar een duidelijke lijst met groothandelaren? Ho maar. Laat staan dat de websites in het Nederlands zijn.

Hoe vind je dan wél een goede fashion groothandel? En waar moet je op letten? Om te beginnen doe je er verstandig aan bepaalde vakbeurzen te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de webwinkel vakdagen waar je contacten kunt leggen of verschillende modebeurzen waar je direct met bepaalde merken afspraken kunt maken. Belangrijk om te weten is dat het uiteindelijk draait om wederzijds vertrouwen. Simpel gezegd is dat een kwestie van verschillende groothandelaren uitproberen.

China

Doe je inkopen via een buitenlandse groothandelaar, bijvoorbeeld China – dat vaak wel goedkoper is – moet je rekening houden met douanekosten en verzendkosten.

kleding verkregen van Aziatische groothandel

Nadelen zijn dat er een grotere kans bestaat dat de kleding niet overeenkomt met de foto’s en je bent vaak genoodzaakt grotere oplages te bestellen. Je moet bovendien lang wachten op je bestellen en de communicatie is over het algemeen niet zo soepel zoals dat in het Nederlands zou gaan.

Dresses Only

Bij Nederlandse groothandelaren liggen de prijzen wat hoger, maar het biedt ook veel voordelen. Zo kun je vaak al de volgende dag je bestelling ontvangen, verloopt de communicatie soepeler, zijn lagere oplages mogelijk én wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld de typische maten en pasvormen van de Nederlandse vrouw. Een voorbeeld van zo’n Nederlandse groothandelaar is Dresses Only.

Bestel je kleding van bekende merken, bijvoorbeeld bij Alvan Trading? Dan is de kans groot dat veel webshops of winkels diezelfde kleding ook hebben besteld. Als je uniek wilt zijn, zal je dus ook moeten letten op welke andere webshops er inkopen bij een bepaalde groothandelaar. Bij Dresses Only vind je daarentegen hun eigen merk die minder bekend is bij het grotere publiek, maar daardoor wel unieker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *