BellaGrande Mode

Mooi een maatje meer!
Berichten

Sok-shoppen! Waar moet je op letten?

mei 30, 2018

Sokken heb je in allerlei kleuren en maten, maar waar moet je nou op letten als je sokken koopt? Welk soort sokken zijn er? En hoe voorkom je slijtage op een makkelijke manier?

Sokken worden door iedereen in zijn leven gedragen, dus zijn ze een belangrijk deel in de kledingkast geworden. Sommige mensen dragen ze in huis voor comfort, maar iedereen draagt ze toch wel om hun voeten lekker warm te houden, zeker in de winter. Tegenwoordig kunnen we sokken ook gebruiken in de mode. Je kunt de kleuren op elkaar afstemmen, patronen of plaatjes op je sokken hebben en dit matchen met een goede outfit. Neem bijvoorbeeld donkerblauwe sokken samen met een net pak voor formele uitjes!

Aandachtspunten voor het sok-shoppen

Waar je op moet letten als je sokken gaat kopen zijn onder andere:

  • Of deze niet knelt
  • Of deze gevormd is naar de voet
  • Of deze gemaakt is van een zacht materiaal
  • Of de stof kan ademen
  • En of de naden goed zijn afgewerkt

Wollen sokken

Er zijn ook verschillende soorten materiaal waar je uit kan kiezen als je sokken koopt. Er zijn nog steeds wollen sokken en deze zijn nog altijd de beste kwaliteit sokken die je maar kunt krijgen. Ze nemen water beter op, dus zweetvoeten zullen minder een probleem zijn en in de zomer houden ze je voeten zelfs koel! In de winter zorgen ze voor de heerlijke, warme beschermlaag. Het enige nadeel aan wollen sokken kan zijn dat ze wat kriebelen. Dit kan een kwestie van wennen zijn of sokken vinden die gemaakt zijn van Merinoswol. Deze wol het zachtst en heeft dus minder kans op het kriebelen van je voeten.

Katoenen sokken

Naast wol hebben we natuurlijk ook de katoenen sokken. Deze zijn net als wollen sokken goed in het opnemen van vocht, dus heb je langer droge voeten. Katoenen sokken zijn er erg goed in om je voeten koel te houden in de zomer, net als de wollen sokken.

Goedkope doch nette herensokken kun je hier vinden.

Voorkom slijtage

Een aantal dingen die je kunt doen om slijtage te voorkomen zijn bijvoorbeeld sloffen dragen als je thuis zonder schoenen rondloopt. Zeker als je op vloerbedekking loopt, slijten je nieuwe erg snel.

Een andere tip om slijtage te voorkomen is de sokken in de juiste maat kopen. Als je sokken te klein zijn zullen ze strakker om je tenen heen zitten, wat de kans op slijtage verhoogt.

Toch liever ‘onzichtbare’ sneakersokken, klik dan vooral hier.

Een ander klein ding dat voor veel slijtage kan zorgen is te lange teennagels!! Houdt deze dus kort.

Een laatste tip is toch wel: koop schoenen die de juiste maat zijn. Door dit te doen zal je wrijving voorkomen in de schoenen en zo dus ook slijtage van je mooie sokken voorkomen.