BellaGrande Mode

Mooi een maatje meer!
Berichten

The eighties are back!

maart 18, 2017

Op zich niet heel verassend, maar de jaren tachtig van de vorige eeuw komen uitgebreid terug in de mode voor de komende lente en zomer. Oversized, asymmetrisch, harde kleuren, horizontale strepen en heftige mouwen. Met een vleugje jaren ’70 natuurlijk.

Hippie

Een paar jaar geleden is de jaren ‘60/’70 hippielook helemaal teruggekomen. Eigenlijk zijn de Indiaprints, tunieken en afgewassen T-shirts nooit helemaal weggeweest, maar soms iets meer aanwezig dan anders. Nu mogen ze nog wel, maar de jaren ’80 komen terug.

Blast from the past

Hoe was het ook alweer: George Michael in pasteltinten, Madonna met de bustier en het gouden jasje, de oversized sweatshirts, de asymmetrische rokken en jasjes, de kleurig gebreide truien en natuurlijk niet te vergeten de schoudervulling.

Kleding van drie decennia geleden twee vrouwen

Pastel versus heel harde kleuren, pastel was conservatief, hard was trendy. Zuurstokroze met fluorescerend groen en geel, de kleuren van Doe Maar, maar ook knalblauw. En laten we de New Wave invloeden niet vergeten: veel zwart, ruches, bustiers, oude legerjassen, grote schoenen, enzovoorts. En natuurlijk Big Hair. Opgetufte kapsels, bij voorkeur met een permanentje of gekleurd en stevig tegen gekamd, hoe groter, hoe beter.

En nu…

Gelukkig komen heel veel van die dingen niet terug. Vooral de kapsels niet. Maar de kleuren en de oversized shirts wel. Ook de bustier doet weer zijn intrede, net als de varianten op de mouwen, maar niet per definitie de schoudervulling.

Eigenlijk mag deze zomer heel veel. De mode van de afgelopen jaren, waar de jaren ’70 in te herkennen waren, mag nog steeds. Vooral de schoenen zijn gegroeid: de plateauzool heeft nieuwe hoogten bereikt. Maar ook de platte slipper mag weer. Zelfs de broeken mogen in alle stijlen: hoge dracht uit de jaren ’80 en de lage heupdracht uit de jaren ’70 is niet verdwenen. Ook drukke prints en lange zomerjurken met Indiaprints mogen nog steeds, met daarnaast de zachte pasteltinten uit de jaren ’80. De combi van al deze vintage maakt een geweldige trend waar iedereen zich in kan vinden.

Daar tegenover komen de bloemenprints, oversized hoodies en harde kleuren, vooral geel en oranje. De asymmetrische lijn in rokken, jassen en blouses zijn straks weer volop aanwezig. De bustier mag weer als onafhankelijk kledingstuk, niet alleen als ondergoed.

Het oversized witte damesoverhemd komt weer terug deze zomer, met nieuwe snit, een streepje of een diepe halslijn. Gecombineerd met een bustier en een oversized jeans, wordt dit een van de meest hippe looks van het komende jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *